6 gode tips til dere som planlegger teambuilding-aktiviteter med jobben i Oslo!

Les våre 6 gode tips til dere som planlegger teambuilding-aktiviteter med jobben i Oslo!

 

Har du og et par gode medarbeidere fått oppgaven å planlegge teambuilding med jobben i Oslo? 

Oslo er den byen i Norge med størst utvalg av teambuilding-aktiviteter, konferansehoteller, restauranter og barer, så valgmulighetene er mange, men før dere graver dere ned i detaljene dukker det raskt opp noen hovedspørsmål som må besvares, før dere kan gå skikkelig i gang med prosessen: 

  • Hvor skal dere være?

  • Når legger dere teambuildingen?

  • Hvem skal være med?

  • Og ikke minst: Hva skal dere gjøre?

I SpyGames har vi mange års erfaring med å hjelpe bedrifter i Oslo med planlegging av teambuilding, så før dere kaster dere inn i detaljplanleggingen, ønsker vi her å dele noen momenter og gode tips med dere.

Dette er forhåpentligvis noen punkter som kan hjelpe dere i gang med en god planleggingsprosess!

 

1) Inkluderende Teambuilding: Planlegg aktiviteter for alle!

Det aller viktigste når dere planlegger teambuilding er å velge aktiviteter der alle kan delta og føle seg inkludert. Dette er jo hele essensen i teambuilding: Å gjøre aktiviteter sammen i en gruppe - Og som et minimum bør da alle i gruppa kunne gjennomføre flesteparten av de valgte aktivitetene. 

La oss ta et klassisk eksempel: Planlegger dere et rebusløp i sentrum av Oslo, der deltakerne skal ut og gå, bør ansatte som er dårlige til beins eller som bruker rullestol eller andre hjelpemidler, få vite om det på forhånd.

Forhør dere med disse om valg av rute, og om det eventuelt bør planlegges med noe alternativ transport der det er behov for det. 

I Oslo sentrum er det jo mange valgmuligheter: bysykkel, sparkesykkel, t-bane, buss og trikk -  Ofte er det lite som skal til for at alle kan delta på like premisser, så lenge det er tid til litt planlegging.

Til sist under dette punktet er det vår klare anbefaling at man bør være forsiktig med å velge teambuilding som er fysisk krevende, som kan virke skremmende eller på andre måter være ubehagelig for deltakerne. 

Denne typen teambuilding kan fort gi negative effekter for de som ikke ønsker eller klarer å gjennomføre aktivitetene.

 

2) Maksimer effekten av teambuilding med nye omgivelser.

“A change of scenery can do wonders for a fresh perspective.”

- Anne Morrow Lindbergh, amerikansk forfatter og flyger.

Alle har godt av å oppleve nye omgivelser, og forskning støtter nå ideen om at endring av miljøet kan ha en positiv innvirkning både på fysisk og psykisk helse. Med dette i bakhodet gir vi følgende råd:

  • I sommerhalvåret: Kom dere ut av kontoret og legg i hvert fall deler av teambuildingen utendørs! For oss i SpyGames er Oslo sentrum det perfekte stedet for morsomme aktiviteter, og byen er stappfull av spennende og ekte spionhistorier som har inspirert oss.

  • Under konferanser vinterstid er det en god idé å sørge for at alle får litt bevegelse og en pause fra konferanselokalet. Dette kan være så enkelt som en kort luftetur rundt lokalet, eller ved å gjemme noen poster i et rebusløp i flere etasjer og rundt omkring på lokasjonen.

  • Når det er mulig, legg fagdager og lignende arrangementer på  andre steder enn kontoret. Dette trenger ikke nødvendigvis å være kostbart. Vær kreative og utnytt nettverket deres. I Oslo er det utallige spennende arenaer der dere kan treffes.

 

3) Få flest mulig med på teambuildingen.

Dette punktet er selvsagt noe situasjonsavhengig: Det er ikke sikkert alle er klare for den månedlige lønningspilsen, og i bedrifter der man går skift må kanskje teambuildingen kjøres i flere omganger.

Men i tilfeller der alle i bedriften uansett er samlet, for eksempel under en konferanse, bør det legges til rette for at alle som har mulighet blir med på teambuilding-aktivitetene.

6 gode tips til dere som planlegger teambuilding-aktiviteter med jobben i Oslo

Jo flere, jo bedre!

Ledelsen trenger ikke å gjøre aktivitetene obligatoriske, men det er jo mulig, på diplomatisk vis, å ytre klare forventninger til de ansatte om at de som kan delta, bør delta.

Vi er alle forskjellige, og noen av oss er mer utadvendte enn andre. Lar man teambuilding til stadighet være helt frivillig, kan det føre til at de litt mer forsiktige av oss ofte takker nei. 

Konsekvensen kan bli at enkelte grupper i bedriften blir mer og mer sammensveiset, mens andre holdes utenfor, noe som motarbeider hele hensikten med teambuilding på arbeidsplassen.

 

4) De tre T’ene: Teambuidling må være “taima” og tilrettelagt.

Det er ikke i alle tilfeller man kan velge hvor og når teambuilding skal gjennomføres, men står man fritt til å velge tid har vi noen klare anbefalinger:

  • Ikke legg teambuildingen for sent på en fredag, erfaringsmessig blir det da mye frafall av deltakere som heller drar hjem. På toppen av dette er man ofte slitne etter en lang uke. Teambuilding på fredager bør gjennomføres i arbeidstiden. 

  • Ikke legg en teambuilding for sent på kvelden - Planlegger dere med en middag bør denne legges etter teambuilding - da får dere også full effekt av investeringen, se punkt 6 under!

  • Ikke legg teambuilding til vanlige ferieuker, som høstferien og vinterferien.

Teambuilding må være taima og tilrettelagt

Taima og tilrettelagt!

Tider som fungerer bra  er hverdager, f.eks. etter lunsj, eller etter arbeidstid frem til en litt sen middag. Drar man rett på teambuilding etter jobb, så husk litt lett mat og drikke før start, så holder dere blodsukkeret og stemningen på topp helt fram til middag!  

 

5) Aktiv deltakelse fra ledelsen.

Det er ofte en forventning om at ledere i bedriften tar en aktiv rolle under en teambuilding-seanse, men i de fleste tilfeller er ikke det nødvendig. Ofte får man bedre resultater når ledere inngår som deltakere i lag, på samme nivå som alle andre.

Teambuilding tips - to sjefer som drikker øl

Ikke vær den kjipe sjefen, som drikker øl i baren, mens de ansatte deltar på teambuilding!

Det aller viktigste er uansett å unngå fellen der sjefene drikker pils i hotellbaren, mens resten av de ansatte farter rundt på et rebusløp! Legg heller til rette for samarbeid på tvers av avdelinger og nivåer i bedriften - så får dere størst effekt av tiden dere bruker sammen.

 

6) Sett av tid til refleksjon etter teambuildingen.

Avslutningsvis er et av våre aller beste tips å sette av nok tid, spesielt i etterkant av teambuilding-aktiviteter. Det er spesielt to grunner til at vi anbefaler dette: 

  • Det gir dere fleksibilitet om dere blir forsinket i programmet, eller om noe uventet dukker opp underveis.

  • I SpyGames har vi over mange år lagt merke til at mye av den gode teambuilding-effekten kommer mot slutten av, og etter selve aktiviteten. Da har alle rukket å bli skikkelig varme i trøya og har blitt bedre kjent med hverandre på laget. 

Så hvorfor stresse og ødelegge den gode samtalen?


I SpyGames Oslo leverer vi unik teambuilding til tusenvis av deltakere hvert eneste år, og vi bidrar ofte i planleggingsprosessen.

Ta kontakt for mer informasjon om våre spennende teambuilding-aktiviteter i Oslo!

 
Henrik Thoresen

Henrik Thoresen, grunnleggeren og daglig leder av SpyGames, har siden 2014 dedikert seg til teambuilding, med over 1000 vellykkede arrangementer. Med en solid bakgrunn fra finans og forsvaret bringer Henrik en unik kombinasjon av kunnskap og erfaring som har resultert i SpyGames’ helt unike aktiviteter for teambuilding. Med erfaring fra små grupper til store konferanser, har Henrik etablert seg som en pålitelig ekspert innen teambuilding i Norge.

https://www.spygames.no